Patrimoni

 

Alfarb disposa, entre el seu patrimoni històric i artístic, d’unes pintures rupestres pertanyents a l'art llevantí, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Es localitzen al Barranc de la Falaguera, paratge d'extraordinària riquesa botànica i paisatgística. Des 1999 la Conselleria de Cultura s'encarrega del manteniment i conservació de les pintures.

  • Església de Sant Jaume Apòstol

Es desconeix la data de construcció, però va ser restaurada el 1964. A l'exterior, a l'esquerra de la façana, s’alça la torre, de tres cossos més el campanar. El perfil respon al típic estil valencià, és a dir, remat afilat sostingut per quatre contraforts perforats per arcs i cúpula de ceràmica. A l'interior observem una ordenació de tradició gòtica amb capelles entre els contraforts i cor elevat als peus del temple. Destaca l'abundant decoració ornamental del rococó valencià. Altres elements a destacar són el presbiteri, assentat sobre tres escalons i decorat per un retaule d'escaiola, de línies molt neoclàssiques amb la imatge de Sant Jaume al centre; la capella de la Comunió, situada a l'esquerra del presbiteri, coberta per una volta de canó de tres trams amb llum natural; i la sagristia, la qual es cobreix amb voltes i una cúpula central, molt petita, sobre petxines i tambor.

  • Torre medieval y restes romanes

Situada a la Plaça de Dalt, es tracta d'una torre rectangular d'obra gòtica o morisca, relativament ben conservada. El castell, segons alguns autors, és d'origen romà i es troba en una situació estratègica, una zona lleugerament elevada al costat del riu Magre, a la bifurcació dels camins vells de València i Xàtiva.
 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30